Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 július 22.

Minden, ami eddig történt az Európai Egyetemi Játékokon

Judo és karate sportágakban már leversenyeztek hallgatóink Miskolcon, a strandröplabda és a taekwondo sportágak még zajlanak.

Július 12-24 között rendezik Miskolcon és Debrecenben az Európai Egyetemi Játékokat, ahol a MATE 4 sportágban képviselteti magát.

 

Judo sportágban Kurtán Zsombor (81-90kg) és Boros Bence (66-73kg) küzdött nagyot egyetemünk színeiben. Zsombor rögtön erős ellenfelet kapott az első körben, 0-1 arányban alul maradt, így sajnos véget ért számára a verseny. Bence nagyon szép kezdéssel az első mérkőzését 10-0-ra hozta, viszont a második fordulóban meggyűlt a baja ellenfelével. Egy rendkívül hosszú mérkőzésen végül 1 ponttal maradt alul, így a 16 között ért véget versenye.

 

Karate sportágban szintén két hallgatónk képviseltette magát, Módos Katalin kumite +68kg-ban, illetve Nagy Gréta KATA-ban. Katalinnak rendkívül mozgalmas mérkőzése volt a második fordulóban, amibe sajnos egy sérülés is becsúszott. Kata nagyot küzdött, de törött orrnyereggel nem tudta megnyerni a mérkőzést, így a 10. helyen zárt. Gréta az első találkozó alkalmával egy nagyon szoros küzdelemben vett részt, de alul maradt ellenfelével szemben 21.1-22.4 -es arányban.


 

A férfi strandröplabda mezőny is erősnek alakul. Bögöly Gábor és Kalmár Ákos eddig 5 meccset játszott, ebből 1-et sikerült megnyerniük. Rájuk még egy találkozó vár, amit a zágrábi páros ellen kell játszaniuk a 21.helyért.

Teakwondo sportágban még nem kezdődtek el a mérkőzések, itt a korábbi bajnok Füredi Rebeka kezdi meg a mai napon a versenyzést.

 

Gratulálunk minden sportolónknak és szurkolunk Rebekának, hogy a legutóbbihoz hasonlóan szép eredményt tudjon elérni.

Hajrá MATE!