Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 február 21.

Mezei Futó Világbajnokságon képviselte egyetemünket és Magyarországot Lesták Ármin

Népes mezőnyben és nem éppen könnyű körülmények között versenyzett hallgatónk, egyedüli magyar indulóként az Ománban megrendezett világbajnokságon.

Az idei évben Maszkat adott otthont a FISU World University Championship Cross Country eseménynek, azaz a mezei futó egyetemi világbajnokságnak. Elsőéves hallgatónk (és MATE-GEAC atlétánk) Lesták Ármin egyedüli magyar indulóként utazott a versenyre és küzdött meg a népes és erős mezőnnyel. A körülmények nem voltak éppen könnyűek, ugyanis a verseny során a 30 fokos hőség és a tűző napsütés is jelen volt.

 

Ármin 3000 méteres távon versenyzett, 16 ország sportolóival együtt. Elsőéves hallgatóként a nála akár 5 évvel is idősebb, tapasztaltabb futókkal kellett felvennie a versenyt, így büszkén mondhatjuk, hogy már a részvétel is nagy eredmény.

A rajt nagyon jól sikerült, a pálya kanyargós szakaszát a mezőny első harmadában teljesítette Ármin, majd a hosszabb egyenesekben igyekezte tartani pozícióját. A táv második felében lett igazán nehéz a verseny, elindultak a támadások és szétszakadt a mezőny. Innentől a saját tempó volt az irány, Ármin megküzdve a körülötte futókkal végül a 22. helyen zárta a versenyt, 8:44-es időeredménnyel.

Nagy eredmény ez számunkra és Ármin számára is. Sportolónk első világbajnokságán okos és szépen felépített futással szerepelt, egyik legfiatalabb futóként a mezőnyben. Nagy öröm számunkra, hogy a MATE tudott egyedül versenyzőt delegálni az eseményre és hallgatónk egy személyben képviselte egyetemünket és Magyarországot egy ilyen színvonalas versenyen.

 

Gratulálunk és további eredményes idényt kívánunk!