Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2024 április 22.

Kaposvári négyszázak

A tavalyi évet is felülmúlva, mintegy négyszázan álltak rajthoz a Cross Runon, a MATE terepakadályfutó versenyén. A négy kilométeren több, mint tizenöt akadályt felvonultató megmérettetést immáron hatodik alkalommal rendezték meg április 20-án, Kaposváron.

Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora az egész napos megmérettetés kezdetén örömének adott hangot, amikor a verseny megnyitóján kiemelte, hogy idén rekordszámú részvételnek örvend a rendezvény. „A hatodik Cross Runon –ami a MATE élettörténetében a harmadik ilyen jellegű rendezvény – rekorderek vagyunk: mintegy 400-an vesznek részt a mai rendezvényen, ami jól mutatja a verseny népszerűségét” – mondta. Hozzátette, hogy ebben az évben a honvédelmi és rendvédelmi szervek teljes palettája is megjelenik a rendezvényen, hiszen tűzoltók, rendőrök és katonák is részt vesznek a megmérettetésben. Hozzátette, hogy mindemellett a Cross Run megmaradt egyetemi sportversenynek is, ugyanis hét felsőoktatási intézmény hallgatói és oktatói is regisztráltak.

A MATE kaposvári campusának és az MH Lahner György 2. Ellátóezred, azaz a Magyar Honvédség kaposvári alakulatának összefogásával létrejött rendezvény négy kilométeres távú versenypályáján több, mint tizenöt akadály várta a vállalkozó szellemű versenyzőket. A szervezők ezúttal is látványos és kihívásokkal teli terepet rendeztek be, amelyek mindegyike komoly erőpróba elé állította az egyéniben és csapatban induló felnőtteket és a gyermekversenyzőket egyaránt. Hol szalmabálákon küzdötték át magukat az indulók, hol a saras talaj marasztalásán is felülkerekedve kellett tovább menni, nem törődve a feszülő izmok fájdalmával és a szusszanásnyi szünetet követelő szervezet ellenállásával. A feladatok között megmutatkozott a rendezvény katonai színezete is, hiszen a pálya egyes akadályait az igaziéval megegyező súlyú gumi gyakorló gépkarabéllyal, máshol pedig homokzsákokkal a kezükben kellett végrehajtaniuk a versenyzőknek.

A Cross Runon három korcsoportban (4-6 évesek, 7-9 évesek, 10-11 évesek) a gyermekek is komoly tanúbizonyságot tettek a bennük rejlő erőről. Az egy kilométeres távon felmutatott teljesítményük nem csak szüleikben, de minden – egyéniben és csapatban induló – felnőtt versenyzőtársukban hatalmas elismerést váltott ki.

A 2024-es Cross Run eredményeit itt tekinthetik meg. Kiemelendő, hogy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság kategóriájában – is igazán büszkeségre okot adó eredmények születtek. Dr. Bujdosó Zoltán, a Károly Róbert Campus főigazgatója a kategória második helyezettjeként 55 perc és 1 másodperces idővel teljesítette a két kört, tehát az összesen 8 kilométeres távot; ugyanezen terepen az egyéniben és csapatban is induló Dr. Borbély Csaba, az Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet igazgatója harmadikként 1 óra 32 másodperces idővel ért célba, szorosan mögötte, negyedik helyezéssel 1 óra 3 perc 20 másodperces idővel teljesítette a versenyt Dr. Gyuricza Csaba rektor.

 

A rendezvény főszervezőit a Kaposvári Honvéd Sportegyesület, a KOMETA 99 Zrt., a VIDEOTON Elektro-PLAST Kft., a Magyar Cukor Zrt., a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság támogatták.

A 2024. április 20-i MATE Cross Run részletezett kategóriái és versenykiírása itt található meg.