Hírek

Tartalom megjelenítő

Létrehozva: 2023 december 01.

HÁROM MATE HALLGATÓ AZ ÉV LEGJOBB EGYETEMI SPORTOLÓI KÖZÖTT

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megtartotta az Év Egyetemi Sportolója Díjátadó Gáláját.

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem új Csörsz utcai sportkomplexumában, a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban adták át az elismeréseket a világklasszis magyar versenyzőknek, akik sportkarrierjük mellett a tanulásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatói remekeltek a 2023-as év nemzetközi egyetemi kontinens és világversenyein. Alázatos munkájukat nemcsak a sportpályán, hanem azon kívül is díjazta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség. Három hallgatónk vehette át az ÉV EGYETEMI SPORTOLÓJA díjat!

ÉV EGYETEMI SPORTOLÓJA díjban részesült az Európai Egyetemek Bajnokságán taekwondo sportágban győztes Füredi Rebeka.


Füredi Rebeka a kép jobb szélén

ÉV EGYETEMI SPORTOLÓJA díjban részesült az Európai Egyetemek Bajnokságán kickbox sportágban második helyezett Anselment Adrián.


Füredi Rebeka, Anselment Adrián, Dénes Eszter

ÉV EGYETEMI SPORTOLÓJA díjban részesült az Egyetemi Világjátékokon sportlövészetben második helyezett Dénes Eszter.


 

ÉV EGYETEMI SPORTOLÓJA díjban részesült a MATE-GEAC atlétája, Mátó Sára. Kovács Zoltán, a MATE Testnevelési és Sport Intézet vezetőjének tanítványa a chengdui Egyetemi Világjátékokon 400m gátfutásban szerzett harmadik helyezést.


Mátó Sára és Kovács Zoltán

A hagyományoknak megfelelően a MEFS Díjátadó Gáláján hirdettek végeredményt az egyetemek közötti Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyben (1000 fő hallgatóra eső pontszám alapján). Ezt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) nyerte, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lett a második, megelőzve az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemet (EKKE). A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a tavalyi évhez képest három helyet előrelépve a VI. helyen végzett.


 

Év egyetemi sportolója kiadvány online innen érhető el

MEFS beszámolója a gáláról

Szívből gratulálunk minden versenyzőnek és további sok sikert kívánunk!