Hírek

Content Viewer

Created on: 04. August 2024

TOP 100-ban a MATE

A július 12-24 között megrendezésre került Európai Egyetemi Játékok alapján a MATE Európa TOP 100 egyeteme közé tartozik a sportban is!

Rekord létszámú magyar küldöttség vett részt az idei Európai Egyetemi Játékokon. 22 magyarországi egyetem, 541 sportoló hallgatója képviseltette magát az idei EEJ-n, melyet július 12-24 között rendeztek Miskolcon és Debrecenben. Összesen 37 országból, 428 egyetem, 4699 résztvevője (ebből 3685 sportoló) vett részt a kétévente megrendezendő európai multisport eseményen, ahova az egész kontinensről érkeztek hallgatók. A magyar delegáció 649 főből állt, amiből 541 sportoló egyetemista. Két városban, közel harminc helyszínen összesen 17 sportágban mérhették össze tudásukat az európai egyetemisták.




A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemet összesen 7 hallgatónk képviselte. Kurtán Zsombor és Boros Bence judoban, Módos Katalin és Nagy Gréta karate sportágban, Bögöly Gábor és Kalmár Ákos strandröplabdában és Füredi Rebeka taekwondoban.

A két héten át tartó világversenyen hallgatóink jobbnál jobb eredményeket értek el. Füredi Rebeka a 2022. évi és 2023. évi győzelme után immár harmadik alkalommal bizonyította, hogy európában nincs nála jobb egyetemista taekwondo-s és ellentmondást nem tűrően újra győzedelmeskedett. 


A remek győzelemnek és értékes helyezéseknek köszönhetően az európai egyetemek sorrendjében a MATE a 88. helyen végzett és ezzel először került be a TOP 100-ba.

2025-ben Németországban a Ruhr-vidék területén kerül megrendezésre az egyetemi sport legnagyobb világeseménye az Egyetemi Világjátékok ahol remek sportoló hallgatóinknak köszöhetően cél lesz a világ 100 legjobb egyetem közé bekerülni sportban is.

Eredmények

Képek